06 360 158 77 [email protected]

WAT MINDFULNESS MIJ HEEFT GEBRACHT

Tijdens een mindfulnesstraining die ik zelf volgde, bemerkte ik dat ik naast het meer ‘in het hier en nu staan’ ook leerde loslaten en accepteren. Voordat ik mindfulness beoefende, wilde ik soms dat ik mijn hoofd eraf kon draaien omdat het zo vol zat met gedachten. Met mindfulness heb ik een minder druk hoofd, ben ik rustiger, pieker ik minder en ben ik ‘vrijer’ in mijn denken.

Door mindfulness ben ik bewuster in het hier en nu. Een grappig voorbeeld hiervan vind ik het volgende. Toen ik net met mindfulness was begonnen, fietste ik langs een boom. Pas toen realiseerde ik me dat daar zo’n mooie boom stond. Hoe vaak zou ik langs die boom gefietst hebben? Ik denk dat ik meestal  met mijn gedachten niet bij het hier en nu was, maar meer bij of ik wel op tijd bij mijn afspraak zou komen of wat ik zou gaan doen als ik op de plaats van bestemming was. Ik fietste dus vaak met ‘oogkleppen’ op, zoals ik het nu beschouw.

Ik gun het iedereen om meer in het hier en nu te leven, om je gelukkiger te voelen en meer te kunnen genieten van de mooie dingen die het leven je biedt.

 

MINDFULNESS VOOR VOLWASSENEN

 

KEN JIJ DAT OOK?

  • Je hebt een zak snoep geopend, er één snoepje uit genomen en vervolgens merk je dat je de hele zak ongemerkt leeg hebt gegeten.
  • Je bent in gesprek met iemand, maar onderwijl zit je met je gedachten ergens anders en merk je dat je niet echt hebt geluisterd.
  • Je rijdt ergens naar toe en bent opeens veel verder dan je in de gaten hebt. Je hebt hele stukken van de route gemist.
  • Je voelt je verdrietig wanneer een bekende niet reageert als je hem of haar begroet en hebt het idee dat niemand je mag.
  • Je reageert je af op een geliefde, terwijl hij of zij helemaal niets te maken heeft met de reden van je boosheid of verdriet.

Dit zijn een paar voorbeelden van het niet bewust zijn van wat je doet. We doen heel veel op de automatische piloot. Ons hoofd zit vaak vol met gedachten over wat nog gaat komen of over wat er is gebeurd. We hebben dan piekergedachten als schuld, spijt of angst. Deze gedachten leiden ons af van het huidige moment. We zijn niet in het hier en nu en ervaren het leven daardoor niet in zijn volheid. Het leven glipt als het ware voorbij en we missen vele mooie dierbare momenten.

Bewust leven in het hier en nu

Mindfulness is een manier om bewuster om te gaan met je leven en is gericht op het sturen van je aandacht en het openstaan voor ervaringen.

Door je gedachten te leiden naar het hier en nu en je te richten op je zintuiglijke ervaringen, krijg je meer rust en vrijheid. Door mindfulness ben je in staat om aandachtiger te leven en bewuste keuzes te maken. Je krijgt het gevoel weer grip te hebben op je leven en minder te worden geleefd.

Mindfulness richt zich op het bewust aanwezig zijn in het hier en nu zonder daarbij te oordelen. Je leeft van moment tot moment.

WAT LEER JE TIJDENS DE TRAINING

Tijdens de acht weken durende training leer je door te oefenen hoe je je aandacht kunt sturen en meer in het hier en nu te zijn. Je wordt je bewust van je gedachten en gevoelens en leert om hier op een accepterende manier mee om te gaan. De mindfulnesstraining is voornamelijk een praktische training met daarbij een beetje theorie. Mindfulness kun je alleen leren door het te doen. Daarom krijg je iedere week oefensuggesties, hand-outs en audiobestanden mee om te oefenen.

Na de acht wekelijkse sessies volgt zes tot acht weken later een terugkom-moment.

Ik geef groepstrainingen alsmede individuele trainingen.

VOLG DE TRAINING IN EEN GROEP OF INDIVIDUEEL

GROEPSTRAINING

De groepstraining voor volwassenen bestaat uit acht wekelijkse sessies op een woensdag- of donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Een aantal weken na afloop van de training vindt een terugkomsessie plaats die ook ongeveer twee uur duurt.

Voor  de groepstraining vraag ik €285,- (incl. BTW).

Hierbij zijn naast de negen bijeenkomsten van twee uur inbegrepen:
· een werkmap met hand-outs
· een usb-stick of cd’s met begeleide mindfulnessoefeningen
· koffie/thee

 De eerstvolgende groepstraining start:

Donderdag 3 november van 19.30 tot 21.30 uur.

 

INDIVIDUELE TRAINING

De individuele training voor volwassenen bestaat uit acht wekelijkse sessies van ongeveer anderhalf uur. Een aantal weken na afloop van de training vindt een terugkomsessie plaats die ook ongeveer anderhalf uur duurt. In overleg spreken we samen een tijdstip overdag of ’s avonds af.

Voor  de individuele training vraag ik €385,- (incl. BTW).

Hierbij zijn naast de negen bijeenkomsten van anderhalf uur inbegrepen:
· een werkmap met hand-outs
· een usb-stick of cd’s met begeleide mindfulnessoefeningen
· koffie/thee

 

MEER INFORMATIE EN OF AANMELDEN

Voor je meer informatie en of je aanmelden? Bel of app me dan telefoonnummer 06 36015877, mail me via [email protected] of vul het contactformulier in bij Contact.