06 360 158 77 [email protected]

OVER MIJ

Misschien ben ik (te) idealistisch, maar ik heb de overtuiging dat wanneer iedereen van zichzelf en anderen houdt, de wereld er veel mooier uit ziet. Mijn ideaalplaatje is dat niemand meer gepest en ook niemand meer gediscrimineerd wordt.  Dat iedereen lekker in zijn vel zit zodat hij zichzelf en de ander accepteert zoals diegene is. Wie weet ontstaat hierdoor in de hele wereld wel vrede.

Als kindercoach wil ik op een laagdrempelig manier (wat coachen is) een kind helpen dat op een jonge leeftijd gepest wordt. Want hoeveel mensen die voorheen gepest zijn, gaan later zelf niet pesten?

Het is mijn grote droom om die kinderen te helpen zodat ze (weer) gelukkig worden met zichzelf, zelfvertrouwen hebben en zichzelf kunnen blijven. Ieder mens is toch een mooi en uniek mens? Dat vind ik tenminste wel. Het maakt niet uit hoe of wat je bent, welke eigenschappen je hebt, je blank of zwart bent, arm of rijk of wat dan ook. Niemand verdient het om gepest te worden. Iedereen is in wezen een heel mooie persoonlijkheid.

Ik ben ervaringsdeskundige, want ook ik ben gepest vanaf mijn zesde levensjaar. Ik kan me nu nog mijn angst, verdriet en teleurstelling voelen, die ik toen heb ervaren. Waarom werd ik eigenlijk gepest? Wat had ik de anderen misdaan? waarom mochten anderen me niet zoals ik was en gingen ze niet gewoon met me spelen? Waarom scholden ze me uit of negeerden ze me? Ik was bang dat niemand van mijn leeftijdsgenoten mij aardig en leuk vond. Van een vrolijk kind dat vaak huppelend door het leven ging, werd ik verlegen en trok ik me terug. Vanaf die tijd ging ik vaak ‘pleasen’ zodat anderen mij wel leuk zouden vinden. Ik verloor mezelf en werd erg onzeker.

Helaas heb ik tot ruim in mijn volwassenheid last gehad (en eerlijk gezegd nog wel af en toe een beetje) van het pestgedrag in mijn jeugd. Mijn ouders wilden wel helpen, maar konden het niet. Mijn moeder, net als haar moeder trouwens, was ook in haar kindertijd gepest. Ze wist echt niet hoe ze me kon helpen. En het enige wat mijn vader kon bedenden en zei, was: “Sla er maar op los!” Iets wat eigenlijk echt niet bij mij paste en nu nog steeds niet past. Het is jammer dat ik toen niet naar iemand kon gaan die mij begreep en mij begeleide in het accepteren van mezelf en van mezelf houden. Om (weer) vertrouwen in mezelf en anderen te krijgen. Iemand die samen met mij ervoor zorgde dat ik weer in mijn kracht kwam, mij hielp mijn kwaliteiten te ontdekken en hoe ik op kon komen voor mezelf. Samenvattend: hoe ik om kon gaan met het gepest worden en de daaruit voortvloeiende problemen en emoties.

Ondanks pestprotocollen worden tegenwoordig nog steeds kinderen (en ook volwassenen) regelmatig gepest. Niemand of bijna niemand komt echt ongeschonden uit een pestsituatie en dit kan soms verstrekkende gevolgen hebben, zelfs tot aan zelfmoord(pogingen) toe. En gepest worden komt meer voor dan je denkt. Zelfs (bekende) mensen van wie je dit echt niet verwacht, zijn in hun jeugd gepest. (Zie bijvoorbeeld het boek ‘Laat je niet verpesten‘ van Rutger Verhoeff). Sommigen zijn er goed uitgekomen, maar anderen……

Tijdens mijn opleiding tot kindercoach kwam ik weer in aanraking met gepest worden. Alhoewel het proefcliëntje voor iets totaal anders bij mij aangemeld werd, vertelde hij al vrij snel dat hij gepest werd. Hij had dit niet echt aan zijn ouders kunnen en willen vertellen. Ik ben mijn cliëntje erg dankbaar dat hij mij dit vertelde; dit was voor mij een wake-up call. Ja, deze kinderen wil ik coachen, zodat ze nu al sterk, krachtig en gelukkig uit het pestgedrag kunnen komen. Ik wil hun het leed besparen van jezelf niet accepteren en liefhebben. Ze de bezoeken aan psychologen en je niet waardevol voelen, besparen. Ik gun het iedereen dat ze op jonge leeftijd huppelend en vrolijk; zeer tevreden over zichzelf en vol vertrouwen in zichzelf en anderen door het leven gaan.

Mijn persoonlijkheid

Nog een stukje over mij als mens. Mijn kwaliteiten (en soms ook wel af en toe mijn valkuilen) is dat ik gevoelig ben en echt meer dan 100% inzet toon om een ander te helpen. Je kunt ten alle tijden contact met me opnemen.  Ik ben zelfs op een leeftijd van 60+ speels,  hetgeen te zien is aan de manier hoe ik met mijn hond Kuna of met de kinderen van een peuterspeelzaal omga. Daarnaast kom ik rustig over, maar ook af en toe een beetje warrig. Ik ben intelligent, creatief in dingen maken maar ook in denken en oplossingen vinden.  Een valkuil is dat ik soms moeilijke dingen uitstel. Ik kan echter vaak wel beter presteren onder tijdsdruk. 

Iets wat mij misschien typeert is dat ik niet de gangbare wegen bewandel. Zo ben ik op bijna 42-jarige leeftijd voor het eerst moeder geworden, terwijl sommige mensen op die leeftijd grootouder worden. Dit zie je ook in mijn beroepsleven terug. Eerst ben ik gaan werken en op latere leeftijd gaan studeren. En ook nu: anderen denken op hun leeftijd van in de zestig aan hun pensioen; ik start juist nu met mijn droompraktijk.

Ik heb een brede interesse, soms haast te veel maar waar iemand mij ’s nachts wakker van kan maken is met een stuk kaas. Het maakt niet uit of het jonge of oude, geiten- of koeienkaas is. Mijn oma zei vroeger dat ik met een kaasboer moest trouwen. Ik zei dan altijd dat ik beter met een miljonair kon trouwen. Helaas is mijn echtgenoot geen van beide. Verder hou ik van leren, lezen, (romantische) films kijken, tekenen, knutselen, knuffelen, spelen, dansen en nog veel meer. Te veel dus om verder op te noemen.

Ons gezin bestaat naast mij uit mijn echtgenoot, onze volwassen zoon die op kamers elders woont en onze hond Kuna. Kuna zal me trouwens begeleiden en helpen tijdens het coachen, tenzij een kind dit niet wil. Dan gaat hij even ergens anders spelen. Hier op deze foto zie je mij met Kuna.

AANGESLOTEN BIJ EN CERTIFICATIE VAN:

Lidmaatschapsnummer Adiona: 882

Lidmaatschapsnummer VVM: 2018-39

 

OPLEIDINGEN

  • De HBO-opleiding Toegepaste Psychologie  aan Saxion University of Applied Sciences in Deventer
  • MBCT Mindfulness Based Cognitive Therapy bij Civas
  • HBO-opleiding kindercoach bij Sonnevelt Opleidingen
  • Creatief werken met kinderen bij Civas