06 360 158 77 [email protected]

 

 

 

NARE, AKELIGE EN ZIELIGE MENSEN

 
Regelmatig krijg ik volgers op wie ik echt niet zit te wachten. Dit zijn vaak mannen met name uit het buitenland zoals de VS. Ze denken dat ik op hun charmes val. Nou echt niet! Ik vind zulke reacties zelfs erg neerbuigend en denigrerend ten opzichte van mij. Eigenlijk vind ik ze erg zielig.
 
En ook Johan Derksen vind ik denigrerend en neerbuigend overkomen zoals hoe en wat hij vertelde wat hij jaren geleden bij een vrouw heeft gedaan. Of het nu een verkrachting met een kaars betreft of dat hij alleen een kaars tussen haar benen heeft gezet, hij heeft haar sowieso gekleineerd en eigenlijk in mijn ogen sowieso psychisch mishandeld. Het is al misdadig om iemand bewusteloos achter te laten of je nu wel of niet iets met een kaars hebt gedaan. Als je doorrijdt nadat je iemand hebt aangereden is dat strafbaar. Dus ook schandalig dat hij iemand zo maar bewusteloos achter laat. Zelfs als ik per ongeluk een dier aanrij, kijk ik in wat voor toestand dat dier is om vervolgens actie te ondernemen zoals de dierenambulance bellen.
 
Ik denk dat mensen die zo omgaan met anderen zich op dat moment superieur voelen. Dit is denk ik ook het geval bij de gruwelijke zaak in België tijdens een ontgroening. Ze hebben iemand gedwongen om urenlang in een put met ijskoud water te zitten, liters visolie en alcohol te drinken en levende vis door te slikken. De jongen is zwaar onderkoeld later in het ziekenhuis overleden. Wat me opvalt is dat het slachtoffer een getinte huidskleur had en op de foto van de studentenvereniging staan voornamelijk witte personen op. Zouden ze zich daarom superieur hebben gevoeld?
 
Zelfs Poetin voelt zich superieur ten opzichte van de mensen in Oekraïne en waarschijnlijk ook tegenover iedereen of je nu een Rus bent of niet. Zouden deze mensen denken dat het niets uit maakt dat er slachtoffers vallen, omdat alleen zij in hun ogen de enige superieur zijn en daarom alleen belangrijk? Denken zij: “Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken?”
 
Waarom ik dit zielige mensen vind die zulke dingen doen? Ik denk dat deze mensen zich superieur willen voelen omdat ze eigenlijk in wezen zich heel onzeker voelen. Iets als in het land van de blinden is een eenoog koning. Mensen die anderen pesten zijn vaak in het verleden ook gepest. Of op zijn minst bang om zelf gepest te worden. “Dan kan ik toch beter iemand anders pesten? Dan voel ik me iets minder minderwaardig.” Ze hebben zelf weinig zelfvertrouwen en daarom vernederen ze anderen om zichzelf toch een beetje belangrijk te vinden en voelen.
 
Dit is ook een van de redenen dat ik me meer wil gaan richten op het krijgen van (meer) zelfvertrouwen en er niet alleen ben voor kinderen die gepest worden. Ik kan iedereen helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen zodat iedereen elkaar (en ook zichzelf) met respect behandelt. En ik weet hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen, zonder dat dat ten koste hoeft te gaan van anderen.
 
Wil je weten hoe ik jou als volwassene en of je kind kan leren meer zelfvertrouwen te krijgen? Neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend gesprek.
 
Veel liefs,
Lies Balduk