06 360 158 77 [email protected]

OEFENINGEN MET EEN BALLON

OEFENING 1

Je blaast de ballon op met alle zorgen, verdriet, boosheid en ga zo maar door die je in je hebt. Blaas maar al die nare dingen uit je lichaam in de ballon.

En als je alles wat je niet fijn vindt in de ballon hebt geblazen, laat je de lucht ontsnappen met een flinke PIEP. Je trekt het tuitje van de ballon heel ver uit elkaar, zodat er nog een klein spleetje over  is waar de lucht uit kan.  Kijk maar naar de video hiernaast. Daar doe ik het je voor.

 

Heel veel succes en plezier.

 

 

 


OEFENING 2

Deze is iets spannender, maar als ik het kan? Je kunt zien dat het mij ook lukt in de video hieronder, dus….probeer maar of het jou ook lukt.

Blaas de ballon op. Niet zo heel erg strak dat hij meteen gaat knappen als je hem maar een beetje aanraakt. Maar ook niet met maar drie kleine pufjes. Doe er dan een knoop in zodat de lucht er niet uit kan.

Leg de ballon dan op een stoel en ga er heel voorzichtig op zitten. Heel rustig en langzaam, en denk ondertussen maar ‘Ik kan dit’, ‘Het gaat goed’, ‘Het lukt mij ook’.

En als je op de ballon zit, probeer dan ook of je je voeten van de vloer kunt houden met je handen en armen omhoog. En kun jij ook op een ballon zitten?  Zie ook de video hiernaast met de uitleg. 

Deze oefening leert je dat je als je iets rustig doet, het vaak heel goed gaat. En ook bewijst deze oefening dat je vaak sterker bent dan je denkt. Net als de ballon.

 

IK GA OOK OP EEN BALLON ZITTEN

In de video hiernaast zie je dat ik ook op een ballon kan zitten. En het eigenlijk ook wel een beetje eng vind, maar ik voel me nu wel heel stoer. En jij, durf jij het aan om op een ballon te gaan zitten?

 

WAT VOND JIJ VAN DEZE OEFENINGEN

Vond je het leuke oefeningen met een ballon. Tijdens mij trainingen en workshops doe je veel meer leuke oefeningen en je krijgt van deze oefeningen ook meer zelfvertrouwen.

Laat je me horen hoe je het gevonden hebt? Ik ben super benieuwd.

Veel liefs,

Lies Balduk